Норвежко масло от черен дроб на треска - 1000 mg Омега 3 (неовкусено) - 250 ml.
Общи условия
Условия за доставка
Методи за плащане
Искате ли да сте в добра форма всеки ден? Отговорът е прост – погрижете се за правилното количество омега-3 мастни киселини във вашата диета. Намерете своя източник в най-висококачественото масло от черен дроб на треска. Маслото от черен дроб на треска, произведено в Норвегия, е масло, получено от черния дроб на дива атлантическа треска. Съдържащите се в него омега-3 мастни киселини подпомагат правилното функциониране на мозъка, сърцето и допринасят за правилното зрение.
Маслото от черен дроб на треска съдържа незаменими омега-3 мастни киселини, включително EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), които играят важна роля за правилното функциониране на тялото. Участвайки в клетъчната сигнализация, генната експресия, медиирайки в производството на липидни медиатори, тези киселини влияят върху правилното функциониране на клетките и тъканите, благодарение на което тялото ни реагира правилно на сигнали, получени отвън [1]. DHA е от съществено значение за поддържане на нормалната мозъчна функция, както и за притока на кръв в този орган. Заедно с EPA киселината, той влияе върху поддържането на нормално кръвно налягане, необходимо за поддържане на правилната структура на мозъка [2]. Допринасяйки за поддържането на нормален сърдечен ритъм и сърдечен ритъм в покой, както и оптимална вариабилност на сърдечния ритъм по време на тренировка, EPA и DHA са от съществено значение за правилното функциониране на сърцето [3]. Като участват в механизмите, включени в предотвратяването на увреждане на очните елементи, причинено от оксидативен стрес, те допринасят за правилното зрение [4]. Витамин А, съдържащ се в рибеното масло, който е антиоксидант, допълнително подпомага зрението ни. Тъй като тялото не може да произвежда достатъчно омега-3 мастни киселини само, за да функционира правилно, важно е да си набавяте тези основни хранителни вещества чрез храната. Мазните морски риби като сьомга, скумрия, сардини са основният източник на EPA и DHA в диетата. Въпреки това, ако вашата диета е бедна на тези продукти, струва си да обмислите подходяща добавка.
Нашето норвежко масло от черен дроб на треска 1000 mg Omega-3 е хранителна добавка, съдържаща масло, получено от дива атлантическа треска (Gadus morhua) с естествен аромат. Произведено в Норвегия и добито от устойчив риболов, това масло съдържа висока концентрация на есенциални мастни киселини в силно усвоимата форма на триглицериди (TG) и витамин А. Една чаена лъжичка на ден осигурява 1000 mg омега-3, включително 400 mg EPA и 600 mg DHA и 270 μg витамин А (34% NRV). Тази комбинация позволява цялостна грижа за мозъка, сърцето и зрението.
- Докозахексаенова киселина (DHA) допринася за поддържането на нормалната мозъчна функция и нормалното зрение.
- Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA) допринасят за нормалната функция на сърцето.
- Витамин А допринася за поддържането на нормалното зрение.
Какво е специалното за норвежкото масло от черен дроб на треска, 1000 mg Омега 3?
- Норвежко масло от черен дроб на треска от див Атлантическа треска (Gadus morhua), добита от устойчиви риболовни практики (масло със сертификат Friend of the Sea).
- Високо пречистен продукт, произведен съгласно монографията на GOED (Глобална организация на EPA и DHA).
- Съдържа 1000 mg омега-3 в една порция (от които: 400 mg EPA и 600 mg DHA).
- Съдържа 270 µg витамин А (34% NRV).
- Без аромати, консерванти, оцветители и ГМО.
- Удобна бутилка с плоска форма.
- Продукт, произведен в Норвегия.
[1] Calder, PC, & Якуб, П. (2009). Разбиране на омега-3 полиненаситените мастни киселини. Следдипломна медицина, 121 (6), 148–157. https://doi.org/10.3810/pgm.2009.11.2083
[2] от Шаки К. (2021). Значение на нивата на EPA и DHA в кръвта в мозъчната структура и функция. Хранителни вещества, 13 (4), 1074. https://doi.org/10.3390/nu13041074
[3] von Schacky, C., & Харис, WS (2007). Сърдечно-съдови ползи от омега-3 мастни киселини. Сърдечно-съдови изследвания, 73 (2), 310–315. https://doi.org/10.1016/j.cardiores.2006.08.019
[4] Lafuente, M., Rodríguez González-Herrero, ME, Romeo Villadóniga, S., & Доминго, JC (2021). Антиоксидантна активност и невропротективна роля на добавката на докозахексаенова киселина (DHA) при очни заболявания, които могат да доведат до слепота: Наративен преглед. Антиоксиданти (Базел, Швейцария), 10(3), 386. https://doi.org/10.3390/antiox10030386
Amount Per Serving | %RI* | |
---|---|---|
Energy value | 170 kJ / 41 kcal | |
Fat | 4.6 g | |
Of which saturated fatty acids | 0.8 g | |
Of which unsaturated fatty acids | 3.8 g | |
Carbohydrates | ||
0 g | ||
Of which polyols | 0 g | |
Of which starch | 0 g | |
Fibre | ||
Protein | < /tr> | |
Salt | ||
Cod liver oil | 4600 mg | |
Of which | 0 | |
1000 mg | ||
EPA (eicosapentaenoic acid) min. | 400 mg | |
DHA (docosahexaenoic acid) min. | 600 mg | < /td> |
Vitamin A (retinyl palmitate) | 270 u00b5g | 34% |