Мултивитамин CoQ10 Oral Spray - 25 мл. ✔️ belle.bg

Мултивитамин CoQ10 Oral Spray - 25 мл.

23,24 лв.
С вкл. данък / Срок на годност: 2024-06-30
REF:5904139920565

Количество
Наличен

 

Общи условия

 

Условия за доставка

 

Методи за плащане

Хранителна добавка с витамини и Q10Vital® - коензим Q10 с висока бионаличност. Орален спрей с ксилитол (с подсладители) и натурален портокалов вкус.

Всеки ден ли се грижите за диетата си? Съзнателно или несъзнателно намалявате приема на определени макронутриенти в диетата си? Опитвате ли се да ядете ниско преработени продукти, въпреки че често изпадате в хранителна монотонност и ястията ви все още изглеждат по същия начин? Разнообразието в храненето е гаранция, че вашата диета съдържа всички витамини и минерали, от които се нуждаете, за да сте здрави [1]. Ако искате да сте сигурни, че осигурявате на тялото си всичко, от което се нуждае, струва си да помислите за добавки с нашия витамин и  състав на коензим Q10, който поддържа нашия забързан начин на живот.

Добре балансираната диета гарантира напълването на всички необходими макронутриенти, микроелементи и витамини, повечето от които не могат да бъдат произведени от нашето тяло и следователно трябва да се доставят ежедневно от разнообразни храни.

Витамините от група В подпомагат производството на енергия и образуването на биоактивни молекули. Те участват в производството на ДНК, РНК, нормалното функциониране на мозъка, хормоните и нервната система. Недостигът на витамини от група В може да повлияе на метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати, да доведе до умора, главоболие, безсъние, анемия, влошено настроение или раздразнителност. Витамините от група В могат да бъдат намерени в месо, риба, яйца, пълнозърнести храни, бобови растения, гъби, бадеми, семена и семки, наред с други [2]. Заедно с витамин С те поддържат нормалния енергиен метаболизъм. 

Витамин С участва в синтеза на колаген, усвояването на желязо от храната и има антиоксидантна функция, която предпазва тялото от оксидативен стрес. Недостатъчният прием на витамина може да причини прекомерна умора, болки в ставите, лошо заздравяване на рани и кървене. Източници на витамин С включват чушки, арония, боровинки, малини, касис, киви, портокали, грейпфрут, домати, картофи, магданоз и зеленолистни зеленчуци [3].

Витамин А е антиоксидант и допринася за нормалното зрение, клетъчната диференциация в тялото и функцията на епителната бариера  необходими за оптимален вид и функция на кожата. Наличието му е важно за оптималното функциониране на имунната система. Недостигът на витамин А може да се прояви като нарушено зрение, влошаване на кожата, косата и ноктите. Съдържа се в месото, рибата, млякото и млечните продукти, рибните мазнини и масла, яйцата, червените, зелените, оранжевите и жълтите плодове и зеленчуци [4]. 

Витамин Е действа като антиоксидант, като по този начин забавя процеса на стареене, като защитава тялото ни от излишните свободни радикали, които могат да доведат до увреждане. Той инхибира агрегацията на тромбоцитите, като насърчава правилното функциониране на кръвоносните съдове. Въпреки че недостатъците са доста редки, струва си да знаете, че недостатъчният прием може да причини нервни и мускулни нарушения. Витамин Е се съдържа в зехтин, варива, авокадо, пшеница и зелени листни зеленчуци [5].

Витамин D участва в регулирането на калциевия и фосфатния метаболизъм. Той ни помага да поддържаме здрави кости и зъби и е важен за поддържането на нормални нива на калций. Той е ключов компонент за нашия имунитет, влияе върху работата и функцията на скелетните мускули, както и върху производството на инсулин. Недостигът може да доведе до компрометирана имунна функция, мускулна слабост и болка и дори хронична умора. Основните източници на него са риба, яйчни жълтъци, млечни продукти, гъби и обогатени храни. Витамин D също се образува чрез дермален синтез под действието на слънчевата светлина. Приемът му с храната често е недостатъчен, а дермалният синтез не винаги е ефективен или възможен, така че в нашите географски ширини е препоръчително да се допълва. Препоръчителното количество зависи от възрастта, пола, физиологичния статус, здравословното състояние и текущата концентрация на параметъра 25(OH)D3 в кръвта [6]. 

Коензим Q10 е наричан „еликсирът на младостта“. Това е витаминоподобно съединение, което обикновено се среща в човешкото тяло като убиквинол (редуцирана форма) и убихинон (окислена форма). Той играе важна роля за правилното функциониране на митохондриите и производството на енергия и има силна антиоксидантна функция, която предпазва тялото ни от излишните свободни радикали, забавяйки процеса на стареене [7]. Съединението също е част от нашата диета и може да се намери в месо, млечни продукти, яйца, масла и варива [8].

Предлагаме ви правилно приготвена композиция от витамини и коензим Q10, от съществено значение за поддържането на здравето, в модерна форма на спрей, която елиминира необходимостта от отпиване, разреждане и заобикаляне на трябва да поглъщате капсули или таблетки. Нашата добавка съдържа осем витамина B, витамини A, D3, E, C и водоразтворим коензим Q10Vital®. Съдържа ксилитол и натурален портокалов аромат и е подходящ за вегани и вегетарианци. Ежедневна порция от 4 впръсквания осигурява 5 mg коензим Q10, 420 μg (53% RWS) витамин A, 25 μg=1000 IU (500% RWS) витамин D, 3 mg (25% RWS) витамин E, 20 mg (25% RWS) витамин C, 2,2 mg (200% RWS) тиамин, 0, 28 mg (20% RWS) рибофлавин, 4 mg (25% RWS) ниацин, 2,4 mg (171% RWS) витамин B6, 400 μg ( 200% RWS) фолиева киселина, 12,5 μg (500% RWS) витамин B12, 50 μg (100% RWS) биотин и 8,5 mg (142% RWS) пантотенова киселина. Осигурете правилен енергиен метаболизъм, функция на имунната система и предпазете тялото от оксидативен стрес, като имате питателна диета и я допълвате с нашия мултивитамин CoQ10.

Защо някой би се възползвал от добавки с мултивитамин CoQ10?
- Витамини C, B6, B12, тиамин, рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, биотин и пантотенова киселина поддържат правилния енергиен метаболизъм.
- Витамин A, D, C, B6, B12 и фолиева киселина подпомагат работата на имунната система.
- Витамин Е и рибофлавин защитават клетките от оксидативен стрес.

Какво е специалното на спрей Мултивитамини с CoQ10?
- Нова форма на добавки.
- Доставка за 1 месец в една малка, удобна бутилка.
- Съдържа осем витамина B, витамин A, D3, E, C и водоразтворим коензим Q10Vital®.
- С ксилитол и натурален вкус на портокал.
- Лесен за употреба: не е необходимо да го приемате с чаша вода или да го разтваряте, което улеснява хората, които имат проблеми с преглъщането - няма повече капсули или таблетки!
- Подходящо за вегетарианци.
- Без глутен, без лактоза, без соя, без ГМО.

[1] Embling, R. et al. (2021 г.). Ефект на разнообразието от храни върху приема на храна: систематичен преглед и мета-анализ. Американското списание за клинично хранене, 113 (3), 716–741.  https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa352  
[2] Hanna, M., Jaqua, E., Nguyen, V., & Клей, Дж. (2022). Витамини от група В: функции и приложения в медицината. Списанието Permanente, 26 (2), 89–97.  https://doi.org/10.7812/TPP/21.204  

[3] Абдула, М., Джамил, RT, & Attia, FN (2023). Витамин С (аскорбинова киселина). В StatPearls. StatPearls Publishing. 
[4] McEldrew, EP, Lopez, MJ, & Милщайн, Х. (2023). Витамин А. В StatPearls. StatPearls Publishing. 
[5] Medina, J., & Гупта, В. (2023). Витамин Е. В StatPearls. StatPearls Publishing. 
[6] Chauhan, K., Shahrokhi, M., & Huecker, MR (2023). Витамин D. В StatPearls. StatPearls Publishing. 
[7] Di Lorenzo, A. et al. (2020 г.). Клинични доказателства за добавяне на коензим Q10 при сърдечна недостатъчност: от енергетиката до функционалното подобрение. Journal of clinical medicine, 9(5), 1266.  https://doi.org/10.3390/jcm9051266  
[8] Sood, B., Keenaghan, M. (2022) Коензим Q10. В: StatPearls [Интернет]. Островът на съкровищата (Флорида): StatPearls Publishing; Предлага се от:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK531491/



Осави
Мултивитамин CoQ10 Oral Spray, Orange - 25 мл.
Хранителна информация
Доза: 4 впръсквания (0,8 ml)
Дози в опаковка: 30
Количество
На порция
%RI*
Енергийна стойност 4 kJ / 1 kcal
Дебел,
От които наситени мастни киселини 0 гр
Въглехидрати 0,3 гр
От които захари 0 гр
От които полиоли 0,3 гр
От които нишесте 0 гр
Фибри
Протеин
Сол 0,1 гр
Коензим Q10 5 мг
Витамин А 420 u00b5g 53%
Витамин D3 25 u00b5g 500%
Витамин Е 3 мг 25%
Витамин Ц 20 мг 25%
Витамин B1 2,2 мг 200%
Витамин B2 0,28 мг 20%
Ниацин 4 мг 25%
Витамин B6 2,4 мг 171%
Фолиева киселина 400 u00b5g 200%
Витамин B12 12,5 u00b5g 500%
Биотин 50 u00b5g 100%
Пантотенова киселина 8,5 мг 142%

*Процентните дневни стойности се базират на диета с 2000 калории. Вашите дневни стойности може да са по-високи или по-ниски в зависимост от вашите нужди от калории.

Състав: Коензим Q10, витамин А, витамин D3, витамин Е, витамин С, витамин В1, витамин В2, ниацин, витамин В6, фолиева киселина, витамин В12, биотин, пантотенова киселина

Други съставки: Вода, сгъстители: ксилитол (30%) и ксантанова гума, концентриран портокалов сок (8%), Q10Vital (вода, модифицирано нишесте, коензим Q10), натриев L-аскорбат, холекалциферол, калциев D-пантотенат, D-алфа -токоферил ацетат, никотинамид, пиридоксин хидрохлорид, ретинил ацетат, тиамин мононитрат, натурален портокалов аромат, консервант: калиев сорбат, птероилмоноглутаминова киселина, рибофлавин 5u2019-фосфат натрий, D-биотин, метилкобаламин.

Препоръчителен прием: Препоръчителен дневен прием: 4 впръсквания (0,8 ml) под езика. Разклатете добре преди всяка употреба. При първото нанасяне трябва да натиснете 3-4 пъти, за да активирате помпата.

Предупреждения Продуктът може да се използва от деца от 3 годишна възраст. Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното хранене. Трябва да се поддържа разнообразна диета и здравословен начин на живот, за да се поддържа нормално здраве. Използвайте в рамките на 3 месеца от първата употреба. Да се съхранява на тъмно и сухо място при стайна температура, недостъпно за малки деца.

Тип единица: Течност
Нетно тегло: 50 гр
EAN на продукта: 5904139920565
ID на продукта (SKU): P41501
Страна на произход: PL
5904139920565
260 Артикула

No customer reviews for the moment.

Panel Tool

Да Не

Редактор на теми на живо

Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Регистрирай нов акаунт

Вече имате акаунт?
Влезте Или Нулирайте паролата