Мултивитамини - 90 vcaps ✔️ belle.bg

Мултивитамини - 90 vcaps

90,59 лв.
С вкл. данък / Срок на годност: 2025-04-30
REF:753950003002

Количество
Наличен

 

Общи условия

 

Условия за доставка

 

Методи за плащане

Кой е най-добрият мултивитамин на Doctor's?
Doctor's Best Multi-Vitamin предоставя пълната гама от витамини и минерали, доказано важни за здравето. Това е витаминно-минерална хранителна добавка, напълно оптимизирана за усвояване и използване от хора с всякакъв произход и начин на живот. Мултивитамините на Doctor's Best са солидно базирани на най-новите хранителни изследвания и осигуряват ключови витамини и минерали в техните най-безопасни, най-добре поносими и най-биохимично активни форми.

Как работи?
Множеството витамини, основни минерали и други важни хранителни вещества в Best Multi-Vitamin включват:

Витамин А (като ретинил палмитат) е от решаващо значение за целостта на деликатните клетъчни слоеве (епител), които линия чревния тракт, белите дробове и синусите. Витамин А също е от решаващо значение за здравословното ембрионално развитие и за функционирането на очите. Освен това витамин А улеснява способността на тялото да произвежда антитела и нови имунни клетки.

Витамин C (като аскорбинова киселина) е от съществено значение за множество ензимни реакции, включително синтеза на невротрансмитери и производството на колагенови молекули, които укрепват съединителната тъкан на тялото. Хората не могат да произвеждат аскорбинова киселина и затова трябва да я набавят от храната.

Витамин D (като D3, холекалциферол, растителен източник) е важен за здравината на костите и е добре установен. Витамин D3 обаче е много важен и за другите органи на тялото. Тази формула доставя благоприятен за вегани холекалциферол в сила, която е безопасна в дългосрочен план и зачита необходимостта от по-висок прием на D3 за поддържане на оптимално благосъстояние.

Витамин Е (като алфа, бета, гама, делта токофероли) е основният антиоксидантен протектор за мембраните, най-динамичните клетъчни зони. Помага за защитата на омега-3, фосфолипидите и коензим Q10 от увреждане. Тази формула осигурява не само формата на алфа-токоферол, но и бета-, гама- и делта-токофероли, за да представи по-добре спектъра на витамин Е, присъстващ в храните.

Витамин К (като К2, менахинон-7 или МК-7) е от решаващо значение за здравия калциев метаболизъм и е необходим за интегрирането на калций в костите и предотвратяване на отлагането на калций в стените на кръвоносните съдове и други меки тъкани. Витамин К2 също подпомага генерирането на енергия от митохондриите в клетките на тялото. Менахинон-7 (MK-7) в Doctor's Best Multiple има висока измерена K2 активност.

Тиаминът (витамин В1) е от съществено значение за клетките на тялото да произвеждат енергия и да метаболизират аминокиселините и въглехидратите (включително кръвната глюкоза). Тиаминът е особено важен за управлението на съвременната диета с високо съдържание на въглехидрати, която е свързана с „висококалорично недохранване.

Рибофлавинът (витамин В2) е кофактор за различни митохондриални ензими и следователно е от съществено значение за тялото за производство на енергия. Рибофлавинът е необходим за ензима, който участва в редокс цикъла на глутатиона, който е важен за защита срещу реактивни кислородни видове. Рибофлавинът също така поддържа метаболизма на витамин В6, фолат, ниацин и желязо.

Ниацинът и ниацинамидът (витамин В3) са метаболитно активни и тази формула използва по-малко ниацин, за да се сведе до минимум зачервяването на кожата. Ниацинамидът не предизвиква зачервяване и се използва от тялото за образуване на коензими, които генерират и използват енергия.

Витамин B6 (като пиридоксин хидрохлорид) е от съществено значение за най-малко 100 ензима, които метаболизират аминокиселини, мастни киселини и въглехидрати. Той е особено важен за ранното развитие на мозъка и за производството му на различни химически предаватели.

Фолатът (като метилтетрахидрофолат или MTHF, марка Quatrefolic) е необходим за синтеза на ДНК и РНК, правилното клетъчно делене и метаболизма на аминокиселините. Една от най-важните фолат-зависими реакции е превръщането на аминокиселината хомоцистеин в метионин.

Витамин B12 (кобаламин, като метилкобаламин или метил-B12) е необходим за правилното образуване на червени кръвни клетки, неврологична функция и синтез на ДНК. Той работи много тясно с фолиевата киселина, за да поддържа метиловия метаболизъм и да рециклира хомоцистеина.

Биотинът е прикрепен към активното място на пет ензима, известни като карбоксилази, които участват в метаболизма на мастни киселини и аминокиселини и образуването на глюкоза. Освен това прикрепването на биотин към хистоните участва в регулирането на репликацията и транскрипцията на ДНК, както и в клетъчната пролиферация и други клетъчни отговори.

Пантотеновата киселина (като калциев пантотенат, "витамин B5") е необходима за производството на коензим А (CoA), основен метаболитен фактор. Клетките на тялото използват CoA, за да произвеждат аминокиселини, протеини и хормони, да метаболизират мазнините в полезни мастни киселини и да изграждат клетъчни мембрани.

Калцият и магнезият имат връзка "ин-ян", като всеки от тях помага да се балансират действията на другия. Ниската концентрация на калций в кръвта може да бъде причинена от нисък магнезий в кръвта. Тази формула доставя както магнезий, така и калций, за да осигури благоприятен баланс.

Йодът (като калиев йодид) е основен компонент на хормоните на щитовидната жлеза, които помагат за регулирането на метаболизма на тялото. Хормоните на щитовидната жлеза също са важни за правилното развитие на костите и мозъка по време на бременност и кърмаческа възраст.

Цинкът (като цитрат) присъства в клетките на цялото тяло и е необходим за производството на протеини и ДНК. Подпомага имунната система в борбата с бактериите и вирусите и помага за заздравяването на рани. Цинкът подпомага растежа и развитието по време на бременност, детство и юношество.

Медта (като глицинат) заедно с цинка поддържат антиоксидантния ензим супероксид дисмутаза. Медта също е от съществено значение за производството на енергия, синтеза на невротрансмитери, образуването на съединителна тъкан, метаболизма на желязото и производството на червени кръвни клетки.

Селенът (като натриев селенит) е хранително важен за хората. Селеновите протеини участват в защитата от окислително увреждане, синтеза на ДНК, метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза, репродукцията и имунитета. Натриевият селенит в тази формула е хипоалергенен и следователно се понася изключително добре.

Манганът (като глицинат) е от съществено значение за друг тип ензим супероксид дисмутаза, който се намира в митохондриите и помага за неутрализирането на свободните от кислород радикали, преди да могат да навредят. Манганът се използва и за метаболизма на холестерола, въглехидратите и аминокиселините; и за производство на компоненти на костната матрица (протеогликани).

Хромът (като пиколинат) е от съществено значение за метаболизма на кръвната захар. Хромният пиколинат в тази формула се усвоява много добре, помага за справяне с глада за въглехидрати и поддържа здравословно управление на настроението.

Молибденът (като глицинат) е кофактор за различни човешки ензими, които са отговорни за химичните трансформации в глобалните цикли на въглерод, азот и сяра. Тези ензими са необходими за метаболизма на съдържащи сяра аминокиселини, допринасят за плазмения антиоксидантен капацитет на кръвта и участват в метаболизма на лекарства и токсини.

Калият (като цитрат) е основният положително зареден йон (катион) вътре в клетките, докато натрият е основният катион извън клетките. Концентрационните разлики между тези два катиона през клетъчните мембрани създават електрохимичен градиент, известен като мембранен потенциал.

Холинът (като битартрат) подпомага производството на ацетилхолин, важен невротрансмитер, участващ в мускулния контрол, паметта и много други функции. Холинът също е важен за целостта на клетъчната мембрана, липидния транспорт и метаболизма и като източник на метилови групи за реакциите на метилиране.

Лутеинът и зеаксантинът се намират в ретината на човешкото око и предпазват от увреждане от светлина и вредни реактивни кислородни видове и подобряват зрителната острота. Те също така се свързват с намален риск от свързана с възрастта макулна дегенерация и катаракта.

Други хранителни вещества в тази формула включват бор, който поддържа метаболизма на калций и магнезий, особено за здравето на костите; и силиций, който поддържа целостта на съединителната тъкан и костите.



Doctor's Best
Multi-Vitamin - 90 vcaps
Хранителна добавка под формата на капсули, съдържаща витамини и минерали
Хранителни факти
Размер на порция:3 вегетариански капсули
Порции в опаковка:30
< /tr> < td>Биотин < td>150% < tr> < tr> < td> < td>Бор (като боронглицинат) < td>
Количество
на порция
%RI*
Витамин А (като ретинил палмитат) 1 500 100%
Витамин С (като аскорбинова киселина Киселина) 300 mg 500%
Витамин D (като Vitashine D3. холекалциферол) 40 u00b5g 400%
Витамин Е (като d-алфа токоферил ацетат) 20,1 mg 100%
Витамин К (като K2. менахинон-7) 80 u00b5g 100%
Тиамин (витамин B1) (като тиамин HCl) 60 mg 4000%
Рибофлавин (витамин B2) 75 mg 4412%
Ниацин (витамин B3) (60% ниацинамид. 40% ниацин) 50 mg 250%
Витамин B6 (като пиридоксин HCl) 50 mg 2500%
Фолат (като метилфолат/Quatrefolic) 400 u00b5g 100%
Витамин B12 (като метилкобаламин) 1000 u00b5g 16667%
600 u00b5g 200%
Пантотенова киселина (като калциев пантотенат) 90 mg 900%
Калций (като калциев пантотенат, цитрат, малат) 20 mg 2%
Йод (като калиев йодид) 75 u00b5g 50%
Магнезий (като магнезиев глицинат) 100 mg 25%
Цинк (като цинков цитрат) 25 mg 167%
Селен (като натриев селенит) 105 u00b5g
Мед (като меден глицинат) 1 mg 50%
Манган (като манганов глицинат) 4 mg 200%
Хром (като хромов пиколинат) 600 u00b5g 500%
Молибден (като молибденглицинат) 75 u00b5g 100%
Калий (като калиев цитрат) 105 mg 3%
Гама, бета, делта токофероли (витамин Е) 90 mg
Холин (като холин битартрат) 100 mg
3 mg
Силиций (от екстракт от стъбла/листа на хвощ. Equisetum arvense L.) 3 mg
Лутеин 3 mg
Зеаксантин 300 u00b5g
< p> *Процентните дневни стойности се базират на диета с 2000 калории. Вашите дневни стойности може да са по-високи или по-ниски в зависимост от вашите нужди от калории.

Състав:Витамин А (като ретинил палмитат), Витамин С (като аскорбинова киселина), Витамин D (като Vitashine D3. холекалциферол), витамин Е (като d-алфа токоферил ацетат), витамин К (като K2. менахинон-7), тиамин (витамин B1) (като тиамин HCl), рибофлавин (витамин B2), ниацин (Витамин B3) (60% ниацинамид. 40% ниацин), витамин B6 (като пиридоксин HCl), фолиева киселина (като метилфолат/Quatrefolic), витамин B12 (като метилкобаламин), биотин, пантотенова киселина (като калциев пантотенат), калций (като калциев пантотенат, цитрат, малат), йод (като калиев йодид), магнезий (като магнезиев глицинат), цинк (като цинков цитрат), селен (като натриев селенит), мед (като меден глицинат), манган (като манганов глицинат), хром ( като хром пиколинат), молибден (като молибденглицинат), калий (като калиев цитрат), гама, бета, делта токофероли (витамин Е), холин (като холин битартрат), бор (като боронглицинат), силиций (от екстракт от хвощ/листа) . Equisetum arvense L.), лутеин, зеаксантин

Други съставки:Вегетарианска капсула (модифицирана целулоза, титанов диоксид, микрокристален целулоза, калциев лаурат, силициев диоксид.

Препоръчителна употреба:Приемайте по 3 капсули дневно, след хранене или повече, както е препоръчано от лекар, информиран за храненето.

ПредупрежденияБез глутен, веган .Съхранявайте на хладно и сухо място.

Тип единица:Vcaps
Нето тегло:140 g
EAN на продукта:753950003002
Идентификационен номер на продукта (SKU):P28429
Страна на произход:САЩ
753950003002
149 Артикула

No customer reviews for the moment.

Panel Tool

Да Не

Редактор на теми на живо

Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Регистрирай нов акаунт

Вече имате акаунт?
Влезте Или Нулирайте паролата