B-Complex Oral Spray - 25 мл. ✔️ belle.bg
  • -50%

B-Complex Oral Spray - 25 мл.

25,85 лв.
12,93 лв. Спестявате 50%
С вкл. данък / Срок на годност: 2025-09-30
REF:5904139920619

Количество
Последна наличност

 

Общи условия

 

Условия за доставка

 

Методи за плащане

Хранителна добавка с витамини от група В. Орален спрей с ксилитол (с подсладители) и натурален портокалов вкус.

Не сте сигурни как да повишавате енергийните си нива ежедневно? Или имате нужда от подкрепа за ума си? Витамините от група В могат да ви помогнат да се отървете от прекомерната умора и да подобрите състоянието на кожата си. Какво друго може да повлияе приемането на тази комбинация от съединения? Изберете витамин В комплекс и усетете разликата днес.  

Витамини B1, B2, B6, B12, ниацин, пантотенова киселина и биотин допринасят за поддържането на нормален енергиен метаболизъм , докато фолиевата киселина, витамините B6 и B12 помагат за поддържане на адекватен метаболизъм на хомоцистеин . Доказано е, че витамините от група В играят важна роля в регулирането на митохондриалните ензими и е доказано, че дефицитът на тези съединения намалява митохондриалната функция [1]. Принос за намаляването на чувството на отпадналост и умора се приписва на рибофлавин, пиридоксин, ниацин, пантотенова киселина, фолиева киселина и кобаламин. Освен това витамините B1, B2, B6, B12, ниацин и биотин спомагат за правилното функциониране на нервната система и - заедно с фолиевата киселина - < span> поддържа психологически функции . Проучванията показват, че допълването с витамини от група В може да има положителен ефект върху настроението и също така да намали стреса [2]. Тези съединения също поддържат имунната система (витамин В6, В12 и фолиевата киселина по-специално са отговорни за това). Доказано е, че дефицитът на витамини от група В може да увеличи риска от сърдечно-съдови и скелетни нарушения и когнитивни увреждания [3]. В допълнение, B-витаминният комплекс поддържа състоянието на лигавиците и кожата - това включва рибофлавин, ниацин и биотин.

Витамин B2, от друга страна, има свойства, които предпазват клетките от оксидативен стрес - и следователно от свободните радикали.  Витамините от група В са изключително важни за хората на веган и вегетарианска диета. Рибофлавинът допринася за  поддържането на правилния метаболизъм на желязото и спомага за поддържане на нормалното състояние на червените кръвни клетки, докато витамин В12 подпомага тяхното оптимално производство.

Витамините от група В се набавят предимно от храната. Тиаминът се съдържа в месото, рибата и пълнозърнестите продукти. Рибофлавинът може да се намери в млякото, яйцата и постното месо, наред с други. Ниацинът се намира както в животински (напр. птици), така и в растителни (напр. ядки) храни. Пантотеновата киселина (една от формите на витамин B5) се получава главно от пилешко, телешко и пълнозърнести продукти. Източници на витамин B6 са например черен дроб и риба, както и нишестени зеленчуци. Биотинът може да бъде набавен чрез ядене на вътрешности, риба, яйца, семена и ядки. Зелените зеленчуци (напр. спанак и брюкселско зеле) и черният дроб са богати на фолиева киселина, докато витамин B12 се намира главно в храни от животински произход (напр. месо, риба, яйца и млечни продукти), поради което веганите и вегетарианците най-често изпитват дефицит в това вещество [4,5]. Дефицитът на витамин В може да се прояви по различни начини – в зависимост от това колко тежък е дефицитът и кои вещества липсват. Най-честите симптоми на недостатъчен дефицит на B-комплекс включват мускулна болезненост, парестезии, възпаление на ъглите на устата, грапавост на кожата, умора, нарушения на съня и координацията, периферна невропатия, анемия, потиснато настроение, когнитивна дисфункция и имуносупресия [5]. ].

Нашата добавка е специална формула, съдържаща пълен комплекс от витамини от група В т.е. цели осем съединения, които помагат да се погрижат, наред с други неща, за състоянието на нервната система и кожата и да повишат енергията нива на дневна база. Продуктът е капсулован в модерна спрей форма, което го прави удобен за употреба. Приложението не отнема много време и елиминира необходимостта от пиене или разреждане на добавката, а малкият размер на опаковката е достатъчен за до един месец суплементиране. Vitamin B Complex съдържа ксилитол - естествен подсладител, който осигурява здравословна алтернатива на захарта - и естествен портокалов аромат, за да ви помогне да се насладите на добрия вкус на добавката. Препоръчителната дневна доза е 4 изстисквания (0,8 ml), които е най-добре да се приемат сублингвално по време на или веднага след хранене.

Защо някой би се възползвал от добавки с B-комплекс?
- Витамин B1, B2, B6, B12, ниацин, пантотенова киселина и биотин допринасят за нормалния енергиен метаболизъм.
- Витамин B6, B12 и фолат допринасят за нормалната функция на имунната система.
- Витамин B1, B2, B6, B12, ниацин и биотин допринасят за нормалното функциониране на нервната система.
- Витамин B1, B6, B12, фолат, ниацин и биотин допринасят за нормалната психологическа функция.
- Витамин B2, B6, B12, фолат, ниацин и пантотенова киселина допринасят за намаляване на умората и умората.
- Фолиевата киселина, витамин B6 и B12 допринасят за нормалния метаболизъм на хомоцистеина.
- Витамин B2, ниацин и биотин допринасят за поддържането на нормални лигавици и нормална кожа.

Какво е специалното на спрей В-комплекс?
- Съдържа пълен B-комплекс (осем витамина B).
- Доставка за 4 месеца в една малка, удобна бутилка.
- С ксилитол и натурален вкус на портокал.
- Нова форма на добавки.
- Лесен за употреба: не е необходимо да го приемате с чаша вода или да го разтваряте, което улеснява хората, които имат проблеми с преглъщането - няма повече капсули или таблетки!
- Подходящ за вегетарианци и вегани.
- Без глутен, без лактоза, без соя, без ГМО.

[1] Depeint F. et. ал. (2006). Митохондриална функция и токсичност: ролята на семейството на витамин В върху митохондриалния енергиен метаболизъм. Chem Biol Interact.; 163 (1-2): 94-112. doi: 10.1016/j.cbi.2006.04.014. 
[2] Young LM. et. ал. (2019 г.). Систематичен преглед и мета-анализ на добавянето на витамин B върху депресивни симптоми, тревожност и стрес: Ефекти върху здрави и „изложени на риск“ индивиди. хранителни вещества; 11(9):2232. doi:10.3390/nu11092232. 

[3] Mikkelsen K, Apostolopoulos V. (2018). Витамини от група В и стареене. Subcell Biochem.; 90:451-470. doi: 10.1007/978-981-13-2835-0_15. 
[4] Кенеди Д.О. (2016). Витамини от група В и мозъкът: Механизми, доза и ефикасност - преглед. Хранителни вещества.; 8(2):68. doi: 10.3390/nu8020068. 
[5] Schellack G. & Harirari P. & Шелак Натали. (2015). Дефицит на витамин В-комплекс и добавки. 82. 28-32. 
[6] Źródło: Salli K. et. ал. (2019 г.). Ползи за здравето на ксилитола извън здравето на зъбите: цялостен преглед. хранителни вещества; 11(8):1813. doi:10.3390/nu11081813. 

Осави
B-Complex Oral Spray, Orange - 25 мл.
Хранителна информация
Доза: 4 впръсквания (0,8 ml)
Дози в опаковка: 30
Количество
На порция
%RI*
Енергийна стойност 4 kJ / 1 kcal
Дебел
От които наситени киселини 0 гр
Въглехидрати 0,3 гр
От които захари 0,1 гр
От които полиоли 0,3 гр
Фибри
Протеин
Сол
Витамин B1 2,2 мг 200%
Витамин B2 0,42 мг 30%
Ниацин 4,8 мг 30%
Витамин B6 2,8 мг 200%
Фолиева киселина 400 u00b5g 200%
Витамин B12 12,5 u00b5g 500%
Биотин 50 u00b5g 100%
Пантотенова киселина 9 мг 150%

*Процентните дневни стойности се базират на диета с 2000 калории. Вашите дневни стойности може да са по-високи или по-ниски в зависимост от вашите нужди от калории.

Състав: Витамин B1, Витамин B2, Ниацин, Витамин B6, Фолиева киселина, Витамин B12, Биотин, Пантотенова киселина

Други съставки: вода, сгъстители: ксилитол (30%) и ксантанова гума, концентриран портокалов сок (8%), калциев D-пантотенат, никотинамид, пиридоксин хидрохлорид, тиамин мононитрат, натурален портокалов аромат, консервант: калиев сорбат, птероилмоноглутаминова киселина, рибофлавин 5u2019-натриев фосфат, D-биотин, метилкобаламин.

Препоръчителен прием: Препоръчителен дневен прием: 4 впръсквания (0,8 ml) под езика. Разклатете добре преди всяка употреба. При първото нанасяне трябва да натиснете 3-4 пъти, за да активирате помпата.

Предупреждения Продуктът може да се използва от деца от 3 годишна възраст. Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното хранене. Трябва да се поддържа разнообразна диета и здравословен начин на живот, за да се поддържа нормално здраве. Използвайте в рамките на 6 месеца от първата употреба. Да се съхранява на тъмно и сухо място при стайна температура, недостъпно за малки деца.

Тип единица: Течност
Нетно тегло: 50 гр
EAN на продукта: 5904139920619
ID на продукта (SKU): P41400
Страна на произход: PL

5904139920619
2 Артикула

No customer reviews for the moment.

Panel Tool

Да Не

Редактор на теми на живо

Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти

Тези изображения в папка YOURTHEME/assets/img/patterns/

  • Прикачен файл
  • Позиция
  • Повтаряне
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти
Изчисти

Регистрирай нов акаунт

Вече имате акаунт?
Влезте Или Нулирайте паролата